Εξυπηρέτηση Πελατών

Παραγγελίες
Αποστολή

Τι θα συμβεί αν αναγράψω λανθασμένες πληροφορίες;

Εάν έχετε αναγράψει λανθασμένες πληροφορίες στα πεδία διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αριθμό τηλεφώνου κ.λπ. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών το συντομότερο δυνατό, ώστε να είναι δυνατό να τροποποιήσουμε τα στοιχεία σας πριν από την αποστολή της παραγγελίας σας. Δυστυχώς, εάν αυτές οι πληροφορίες επηρεάζουν την παράδοση του δέματός σας και η παραγγελία σας έχει ήδη αποσταλεί, ως πελάτης είστε υπεύθυνος για το επιπλέον κόστος που μπορεί να προκύψει.

Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας πριν φύγει από την αποθήκη μας, παρακαλούμε καλέστε μας αμέσως. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ακυρώσουμε την παραγγελία σας, καθώς το τμήμα συσκευασίας/αποστολής μας δουλεύει πολύ γρήγορα για την αποστολή των παραγγελίών. Εάν έχετε κάνει την παραγγελία σας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή μετά τις εργάσιμες ώρες, στείλτε μας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορώ να κάνω αλλαγές στην παραγγελία μου μετά την υποβολή της πληρωμής;

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές σε μια υπάρχουσα παραγγελία, αλλά αν επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατό, ενδέχεται να μπορέσουμε να ακυρώσουμε την παραγγελία πριν εξέλθει από την αποθήκη μας. Στη συνέχεια, μετά την ακύρωση της παραγγελίας, μπορείτε να επιστρέψετε και να κάνετε νέα παραγγελία με τα σωστά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε να χρεωθείτε για δύο παραγγελίες.

Τι επιλογές αποστολής έχω;

Όλα τα είδη μας αποστέλλονται αποκλειστικά μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών, ώστε να διασφαλίζεται η παράδοση της παραγγελίας σας με ασφάλεια.

Πότε θα παραλάβω την παραγγελία μου;

Η διάρκεια αποστολής καθορίζεται από τη χώρα προορισμού. Για την Ελλάδα είναι συνήθως 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Πρέπει να υπογράψω κατά την παραλαβή;

Ναι, η υπογραφή παραλαβής και η επίδειξη ταυτότητας είναι απαραίτητα για την παραλαβή του δέματος.

Μπορώ να ορίσω διαφορετική διεύθυνση παράδοσης;

Φυσικά. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετική διεύθυνση παράδοση.

Πώς μπορώ να επιστρέψω την παραγγελία μου;

Υπάρχει πάντα μια πολιτική επιστροφής 90 ημερών για προϊόντα που αγοράζονται στην UYiLOMUSEUM. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την αγορά σας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην UYiLOMUSEUM εντός 90 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του παραγγελθέντος προϊόντος ή από την ημερομηνία που η παραγγελία έφτασε στο σημείο παραλαβής (περίοδος υπαναχώρησης).

Υπάρχει κάποια χρέωση για τις επιστροφές;

Ο πελάτης πρέπει να καταβάλει το τέλος επιστροφής, αξίας 12,90€.

ΤΙ πρέπει να κάνω στην περίπτωση κατεστραμμένου αντικειμένου η εσφαλμένης παραγγελίας;

Εάν παραλάβατε ένα κατεστραμμένο ή λανθασμένο προϊόν, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών εντός 30 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας σας για να εξυπηρετηθείτε.

Πότε θα λάβω την επιστροφή των χρημάτων μου;

Το uyilomuseum.com καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκδώσει την επιστροφή χρημάτων σας το συντομότερο δυνατό και το αργότερο εντός 14 ημερών. Λάβετε υπόψη ότι το uyilomuseum.com πρέπει να λάβει την επιστροφή της παραγγελίας σας ή μια απόδειξη της αποστολής για να μπορέσουμε να εκδώσουμε την επιστροφή χρημάτων.

Πώς θα λάβω την επιστροφή επιστροφή χρημάτων;

Εάν πληρώσατε για την παραγγελία σας με κάρτα, η επιστροφή χρημάτων θα εκδοθεί πίσω στην ίδια κάρτα. Εάν πληρώσατε μέσω Paypal θα πιστωθεί ο Paypal λογαριασμος σας.

Μπορώ να πληρώσω με κάρτα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Visa Mastercard και American Express.

Μπορώ να πληρώσω με τιμολόγιο;

Όχι, δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τη μέθοδο πληρωμής με τιμολόγιο.

Πώς μπορώ να πληρώσω με κάρτα δώρου;

Πατήστε «Εισαγωγή κάρτας δώρου/κωδικού έκπτωσης» κατά την ολοκλήρωση της αγοράς για να προσθέσετε τον κωδικό του κουπονιού σας.

Ξέχασα να καταχωρίσω κωδικό έκπτωσης.

Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και θα σας βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Γιατί δεν λειτουργεί ο κωδικός έκπτωσης;

Βεβαιώσου ότι έχεις πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό και ότι δεν έχει λήξει. Εάν όχι, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.

Τι είδους ποιότητα χαρτιού χρησιμοποιείτε;

Τυπώνουμε τα poster μας σε χαρτί Premium 230g/m2 που διαθέτει πιστοποίηση FSC με ματ φινίρισμα και λεία επιφάνεια.

Πωλητές λιανικής

Στείλτε τα στοιχεία σας μέσα στην φόρμα ενδιαφέροντος και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Συνεργαστείτε μαζί μας

Θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με άτομα που εργάζονται ως influencers στα social media με τουλάχιστον 1.000 ακόλουθους και υψηλό engagement. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διεύθυνσης marketing@uyilomuseum.com με το ονοματεπώνυμό σας, τους συνδέσμους του/των προφίλ σας και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας!

Εκπροσωπείτε τα μέσα ενημέρωσης;

Οι εκπρόσωποι τύπου είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιοδήποτε υλικό σχετίζεται με δημόσιες σχέσεις. Όταν χρησιμοποιείτε τις εικόνες μας, σας ζητάμε να κάνετε αναφορά σε εμάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο media@uyilomuseum.com.

Είσαι Καλλιτέχνης/Φωτογράφος /Γραφίστας;

Νομίζετε ότι τα σχέδιά σας ταιριάζουν στο κατάστημά μας; Είστε ευπρόσδεκτοι να μοιραστείτε τα σχέδια και τη δημιουργικότητά σας μαζί μας στείλτε ένα μήνυμα στη διεύθυνση art@uyilomuseum.com. Η χαρά μας θα είναι μεγάλη για μια τέτοια συνεργασία.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Δε μπορείτε να βρείτε την ερώτησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε!